skip to Main Content

Samengestelde gezinnen professionals

Wanneer je werkt met samengestelde gezinnen vraagt dit om specifieke kennis van de dynamiek,  kenmerken en problemen van het nieuwe gezin.

De begeleiding van samengestelde gezinnen vraagt een andere en gerichtere aanpak dan bij kerngezinnen. Het Stiefouderschapsplan – kortweg het Stiefplan – is een concreet en praktisch middel dat zéér geschikt is bij de begeleiding en voorlichting van samengestelde gezinnen.

Voor instellingen en bedrijven verzorgt Marlijn (in samenwerking met Corrie Haverkort) in-company trainingen en lezingen over het Stiefouderschapsplan.

Voor hulpverleners en professional bieden wij de eendaagse Masterclass Het Stiefouderschapsplan voor professionals’. Je leert hoe je een persoonlijke Stiefouderschapsplan opstelt, aangepast aan de valkuilen en problematiek van het stiefgezin. Het Stiefplan is goed toepasbaar als preventieve interventie om nieuwe gezinnen te helpen voorkomen dat het mis gaat (bijvoorbeeld door het stiefplan op te stellen met partners vóór het samenwonen). Maar is eveneens een concreet en praktisch plan om op te stellen als het gaat om complexe en vastgelopen (nieuwe) gezinssystemen.

De Masterclass geeft toegang tot de twee-daagse opleiding tot Stiefplan-Coach. 

Momenteel zijn de volgende opleidingsdagen gepland voor professionals:

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Onze opdrachtgevers

Back To Top
  • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.