Stiefplan > Opleiding en incompany > masterclass stiefplan


Masterclass Het Stiefouderschapsplan
voor professionals die te maken hebben met samengestelde gezinnen

Een derde van de gezinnen en 60% van de samengestelde gezinnen valt uiteen door een scheiding. Als zorgprofessional of mediator wil je er alles aan doen om dat te voorkomen!

Werk jij met kinderen of met gezinnen en herken jij dit:

- voel je je onzeker over je kennis over nieuwe gezinnen en wil je praktische vaardigheden opdoen?

- merk je dat je kennis mist over de dynamiek in samengestelde gezinnen?

- kom je in je werk in aanraking met stiefouders, maar kom je tools tekort om daarmee om te gaan?

- heb je zelf ervaring in een stiefgezin als ouder of als kind, en wil je vanuit je vakgebied en expertise mensen begeleiden - zonder te worden afgeleid door je eigen ervaringen?

- wil je een bijdrage leveren aan het voorkómen van nieuwe scheidingen, maar weet je niet of de Opleiding Stiefplan-Coach iets voor jou is?

Volg dan de Masterclass Stiefouderschapsplan!

Jack Moreh Children.jpgOnze missie

Wij weten wat er speelt in samengestelde gezinnen, door onze jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen.

Onze missie is om ouders en stiefouders te helpen een succes te maken van hun samengestelde gezin. Daarom doen wij al jarenlang onderzoek naar samengestelde gezinnen, schreven wij diverse boeken en ontwikkelden wij het Stiefouderschapsplan: hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Wij hebben al honderden professionals opgeleid in het werken met het Stiefouderschapsplan.

Wat wil jij bereiken?

Werk je momenteel met kinderen uit samengestelde gezinnen of met stiefouders, maar ontbreekt het je aan kennis over wat deze gezinnen zo bijzonder maakt? Wil jij meer weten over de dynamiek van samengestelde gezinnen, de rol van ouders en stiefouders en de speciale familiebanden?

Dit kun je na de Masterclass!

Na de Masterclass Stiefouderschapsplan heb jij meer kennis over de kenmerken, valkuilen en dilemma’s van samengestelde gezinnen. Je kent de ingewikkelde dynamiek van samengestelde gezinnen met een nieuwe partner, na een scheiding of overlijden. Je hebt méér inzicht in de rollen van stiefouders, stiefkinderen en ex-partners bij samengestelde gezinnen.

Daarnaast maak je kennis met het Stiefouderschapsplan – een doelgerichte methode die kan helpen om de gevolgen van conflicten en ruzies in samengestelde gezinnen te beperken en zoveel mogelijk te voorkomen! Na de Masterclass heb je niet alleen een aantal praktische tools, maar weet je ook of de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach voor jou geschikt is.

Dit zijn wij

De docenten van de Masterclass zijn de grondleggers van het Stiefouderschapsplan, hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Onze methode is ontwikkeld vanuit onze eigen ervaringen en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Vlnr: Filosoof Corrie Haverkort, advocaat/mediator Aleide Hendrikse-Voogt, pedagoog Marlijn Kooistra-Popelier

Corrie Aleide Marlijn 500x333.jpg

Dit is de Masterclass

De Masterclass is een intensief dagdeel - ochtend of middag - waarin je alles leert over de kenmerken van een samengesteld gezin, de valkuilen van een samengesteld gezin en de dilemma’s die er spelen. Je krijgt inzicht in de verschillende relaties in een stiefgezin.

De Masterclass leert je vaardigheden om (kinderen uit) samengestelde gezinnen en stiefouders beter te ondersteunen, voor te lichten of te verwijzen. Ben je geregistreerd als SKJ jeugd- en gezinsprofessional of als MfN-mediator, dan ontvang je PE-punten (o.v.v. accreditatie).

Deelname aan de Masterclass kost € 69,50. Dit is inclusief het boek 'Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin' ter waarde van € 24,95.
Onze cursisten waarderen de kwaliteit van onze opleidingen met gemiddeld een 8,7.

Interessant, goede verdieping waardoor veel kanten van een gezin belicht worden. Fijn om vanuit alle deelnemers van een stiefgezin de situatie/problemen te bekijken.
Hanneke van de Kam

Docenten zijn bevlogen en professioneel - erg up-to-date en daardoor vernieuwend.
Jolanda Kuypers

Het Stiefplan biedt duidelijke handvatten voor situaties die niet hanteerbaar lijken. Top!
Pouwliena Tot

Veel geleerd tijdens de masterclass én veel gevoeld (dmv rollenspel) hoe complex een samengesteld gezin kan zijn en hoe goed het is dat er meer aandacht voor is. Bedankt Corrie en Marlijn!
Fiona de Leeuw

 

VEELGESTELDE VRAGEN

Kun je in zo’n korte tijd genoeg leren?

De Masterclass bestaat uit een dagdeel intensieve training. Wij bieden geaccrediteerd onderwijs door twee ervaren topdocenten, gespecialiseerd in de pedagogische en ethische aspecten van samengestelde gezinnen. De opleiding sluit aan bij het boek 'Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin' t.w.v. € 24,95 (inclusief). Na de Masterclass heb je méér kennis over de complexe dynamiek van samengestelde gezinnen en heb je inzicht in de specifieke problemen die (stief)ouders en (stief)kinderen in deze gezinnen ervaren.

Wat is het niveau van de opleiding?

De Masterclass is gericht op mensen met een achtergrond op hbo-niveau in het sociaal-maatschappelijke of juridische domein. Wil je graag deelnemen maar twijfel je over het niveau? Neem dan contact met ons op.  

Wat kost de Masterclass?

Deelname aan de Masterclass kost € 69,50, inclusief het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin?, koffie en thee. Omdat wij een CRKBO-erkend opleidingsinstituut zijn, betaal je geen btw.

Wordt de Masterclass ook in-company aangeboden?

Ja, vele organisaties gingen u voor. We overleggen graag met u om de Masterclass precies op maat voor uw organisatie aan te passen. Lees hier voor welke organisaties wij een in-company training mochten verzorgen.

Gelden er annuleringsvoorwaarden?

Ja, onze annuleringsvoorwaarden sluiten aan bij de regels die door MfN worden gehanteerd. Bij annulering van jouw kant kort vóór de cursusdag krijg je slechts tot een deel van de kosten gerestitueerd. Het is echter ook altijd mogelijk om, indien je verhinderd bent, deel te nemen aan de eerstvolgende keer dat de cursusdag worden gegeven - dit zonder extra kosten. De Algemene Voorwaarden voor onze dienstverlening vind je hier.

Welke PE-punten levert deze opleiding?

Voor de Masterclass is accreditatie aangevraagd voor MfN-mediators en SKJ-jeugd- en gezinsprofessionals.

Ik heb het boek al. Krijg ik korting?

Helaas kunnen wij geen korting bieden op de cursusprijs wanneer u (een deel van) de te lezen boeken al in bezit heeft. Wel zijn onze boeken zeer geschikt om bijvoorbeeld uit te lenen aan een cliënt, of deze ter inzage te leggen in uw wachtruimte.

Kort Beroepsonderwijs
crkbo_instelling_rgb.jpg

De Masterclass, de Vervolgdagen en de Opleiding tot Stiefplan-Coach voldoen aan de kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs. Omdat wij staan ingeschreven in het Register Instellingen van het CRKBO, betaalt u géén btw over de cursuskosten.

 

Opleiding tot Stiefplan-Coach
De Masterclass geeft desgewenst toegang tot de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach.
Deze opleiding bestaat uit drie dagen. De opleiding is erkend door het MfN: het volgen van de driedaagse opleiding geeft recht op 18-PE punten. Zorgprofessionals in het Kwaliteitsregister Jeugd van SKJ ontvangen 30 PE-punten na het volgen van de Opleiding tot Stiefplan-Coach.

MFN.pnglogo SKJ.png

Masterclass februari 2013

Wanneer?
9 juni 2020 
13.30 - 17.00 uur
Almere

 

23 september 2020  
13.30  - 17.00 uur
Zutphen

  

Kosten
€ 69,50 btw vrij.
inclusief boek Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin

In de media

Met het oog op morgen
Waarom heeft een stiefmoeder het moeilijker dan een stiefvader?

 

De Volkskrant
Hoe overleef ik het Stiefgezin?

 

KEKmama
De crisis voorbij

 

AD Magazine
Zwanger? Eerst op babyles

 

RTL4 Editie NL
Eerste hulp bij stiefgezinnen 

 

Flair
En dan heb je ineens 6 kids! 

 

Trouw
7 gouden regels voor het stiefgezin

 

Radio 3FM
Expert Marlijn over stiefmoeder worden

Agenda

Masterclass Stiefplan
9 juni 2020 (13.30 - 17.00), Almere
23 september (13.30 - 17.00), Zutphen

 

Vervolgdagen Opleiding tot Stiefplan-Coach
12 maart en 16 april 2020, Zutphen

 

Terugkomdag voor Stiefplan-Coaches 2020
donderdag 14 mei 2020, Bussum

 

 

 

 

 

Bestel het boek


Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?
Stiefplan, tips en tools voor het samengestelde gezin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het Basisstiefplan leg je in 10 stappen de basis voor een geslaagd samengesteld gezin.

Je ontvangt één keer in de zes weken de nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer uitschrijven.