Stiefplan > Stiefplan opstellen > Activiteiten

Samengesteld gezin activiteiten

Op dit moment zijn er geen speciale activiteiten voor samengestelde gezinnen gepland.

Tip: Kijk eens op de website van Stichting Nieuw Gezin: zij hebben een agenda met activiteiten voor stiefmoeders in het hele land!


Activiteiten voor professionals

Bent u werkzaam in de zorg en komt u vaak in contact met ouders in samengestelde gezinnen? Wilt u meer weten over werken met het Stiefplan, of heeft u interesse in onze driedaagse opleiding tot Stiefplan-Coach? Kijk dan verder bij onze opleidingen

 

Congres over krachtig ouderschap en preventief beleid: Liever liefde dan de beste buggy

Op donderdag 22 februari organiseerde SCEM een congres over krachtig ouderschap en preventief beleid. Ruim 200 professionals uit de zorg, de advocatuur en het onderwijs kwamen samen om zich te verdiepen in methoden voor krachtig ouderschap.

Ervaringen in het buitenland laten zien dat schade aan het (jonge) kind is te voorkomen door ouders te ondersteunen in positief en krachtig ouderschap. Om ouderschapsvaardigheden te vergroten is het nodig om in gesprek te gaan met ouders, hun behoeften, belevingen en uitrusting te inventariseren en daarna op diverse terreinen ondersteuning te bieden.

Steeds meer gemeentes en zorginstellingen denken na over preventief beleid dat kinderen beschermt tegen de gevolgen van conflicten tussen hun ouders.

Er waren lezingen van onder andere Esther Kluwer, Steven Pont, Marlijn Kooistra-Popelier, Corrie Haverkort en Maarten van der Linde.

Het onderwerp krachtig ouderschap en preventieve ouderschapsvoorlichting heeft blijvend onze warme belangstelling. Geldt dat ook voor uw instelling of gemeente? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en overleg over de mogelijkheden voor een op maat gemaakte trainingsdag. In de training krijgen uw medewerkers veel praktische informatie en handvatten om direct in de eigen werkomgeving met de geschetste thematiek aan de slag te gaan.

‘Ik wist niet van mezelf
dat ik jaloers kon worden op
kinderen.’

In de media

KEKmama
De crisis voorbij

 

AD Magazine
Zwanger? Eerst op babyles

 

RTL4 Editie NL
Eerste hulp bij stiefgezinnen 

 

Flair
En dan heb je ineens 6 kids! 

 

Trouw
7 gouden regels voor het stiefgezin

 

Radio 3FM
Expert Marlijn over stiefmoeder worden

Agenda

 

Masterclass Het Stiefouderschapsplan 
16 november 2018 - 18 januari 2019

Vervolgdagen Opleiding Stiefplan-Coach
8 februari 2019 en 8 maart 2019 

Bestel het boek


Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?
Stiefplan, tips en tools voor het samengestelde gezin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het Basisstiefplan leg je in 10 stappen de basis voor een geslaagd samengesteld gezin.

Je ontvangt één keer in de zes weken de nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer uitschrijven.