Skip to content

Terugkomdag voor Stiefplan-Coaches 2020

De schoonheid van het verschil

Over verschillen en overeenkomsten tussen (stief)vaders en (stief)moeders en… hun ex-partner

Bij het begeleiden van ouders en stiefouders zijn er altijd veel onderwerpen te bespreken. Over de zorg voor de kinderen, het heen-en-weer schema of de rol van de ex-partner. Als de nieuwe ouders het moeilijk hebben samen, kan ieder probleem tot een conflict leiden. Daarbij speelt in veel gevallen ook het man-vrouw verschil een rol. Zij voelt zich niet begrepen door hem, hij vindt dat zij op alle slakken zout legt. Zij vindt dat hij meer tijd en aandacht moet geven, hij heeft het gevoel dat hij altijd tekort schiet.

Hoe ga je als Stiefplan-Coach om met deze verschillen?
Wat kun je de partners bieden zodat ze elkaar beter verstaan en er minder conflicten ontstaan, ook met de ex-partner?

Daarover spreekt Martine Delfos op de Terugkomdag voor Stiefplan-Coaches op 14 mei 2020.

Martine Delfos

Martine Delfos is wetenschapper, psycholoog en therapeut. Ze heeft verschillende boeken en artikelen gepubliceerd waaronder het boek: De schoonheid van het verschil: waarom mannen en vrouwen verschillend én hetzelfde zijn. Wij zijn dan ook bijzonder verheugd dat zij over haar werk komt praten op onze Terugkomdag voor Stiefplan-Coaches.

Locatie

Voor de Terugkomdag 2020 hebben we een fijne locatie gevonden die centraal is gelegen en heel goed bereikbaar is, zowel per auto als met trein en bus: Heart to Heart Centrum in Bussum.

Kosten

Deelname aan de Terugkomdag kost € 220. Dit is inclusief koffie/thee en sapjes en een uitgebreide lunch. Neem je deel aan de Terugkomdag, dan ben je weer voor een jaar gecertificeerd Stiefplan-Coach.

Accreditatie

MfN-registermediators en SKJ-jeugd- en gezinsprofessionals ontvangen 6 PE-punten bij deelname aan de Terugkomdag. Wij verzorgen het doorgeven van de PE-punten aan de betreffende organisatie.


Volledige programma

Stiefplan-Coaches ontvangen een overzicht van het volledige programma via het bij ons bekende e-mailadres. Ben je Stiefplan-Coach maar heb je nog geen programma van ons ontvangen? Neem dan contact met ons op.


DIRECT AANMELDEN

Terugkomdag 2019: Van woede naar redelijkheid in het stiefgezin

Emoties in een samengesteld gezin kunnen vaak hoog oplopen. Stiefplan-Coaches hebben dan ook regelmatig te maken met conflicten, die soms zeer hoog kunnen oplopen.

Welke betekenis hebben emoties in conflicten binnen het stiefgezin? En hoe kun je ouders en stiefouders helpen te de-escaleren en recht te doen aan elkaar, elkaars ex-partner en elkaars kinderen? Welke rol speelt het verschilbeginsel hierin? Hoe maak je eerlijke en billijke afspraken, en hoe kun je daarmee conflicten voorkomen?

Emoties, dilemma’s en rechtvaardigheid waren het thema van de beide Terugkomdagen voor Stiefplan-Coaches in 2019 (gehouden op 12 april en 23 mei). Inmiddels zijn beide dagen achter de rug.

Het uitgangspunt van het thema van de Terugkomdag vormde het boek Van woede naar redelijkheid van Corrie Haverkort. Voor iedereen die niet bij de Terugkomdag aanwezig kon zijn: het boek is te bestellen via uitgeverij SWP.

De accreditatiepunten voor MfN-Mediators en SKJ jeugd- en gezinsprofessionals die bij ons bekend zijn, zijn inmiddels doorgegeven aan de kwaliteitsregisters, die zorgdragen voor verdere verwerking.

Ook in 2020 hebben wij het voornemen om een Terugkomdag voor Stiefplan-Coaches te organiseren. Te zijner tijd zullen wij u daarover informeren.

Reviews over de Terugkomdag 2018/2017

(gemiddelde beoordeling 8,5):

“Altijd weer inspirerend om Marlijn en Corrie zo prachtig te zien werken.”
“Inspirerende en levendige dag! Met veel goede inzichten, alleen zou meer tijd om verder uit te diepen fijn zijn.”
“Geweldige verzorging!”
“Inspirerende dag in verzorgde en verzorgende ambiance.
Fijne verdieping op de inhoud en goed onderwerp.
Leuk om vanuit de Stiefplan-Coaches input te krijgen!
Behoud jullie organiteit: het open staan en mee vibreren met wat er leeft.”
Joyce Haverkort
“Interssante dag over zeer boeiend onderwerp: moeder-stiefmoeder. Weer veel stof tot nadenken.”
“Jullie enthousiasme, samenwerking en combi!”
“Een informatieve dag, zoals gebruikelijk hing ik aan de lippen van Corrie en de oefeningen o.l.v. Marlijn gaven betekenis aan de beschouwingen.”
“Door elk jaar een dag met andere professionals door te maken ervaar ik weer hoe mooi, kwetsbaar en hoe hard het nodig om om hier aandacht voor te blijven hebben.
“Wederom een leerzame en inspirerende terugkomag!”
“Wat een bijzondere dag. Voelde mij gedragen in de vragen en antwoorden. Top!”
“Weer een leerzame dag gehad met collega Stiefplan-Coaches. Trots op ons mooie werk!”

Terugkomdag 2020

Wanneer?

Nieuws: de Terugkomdag 2020 zal plaatsvinden op 14 mei 2020. Stiefplan-Coaches worden hierover geïnformeerd.

Geen evenementen gevonden!

Inschrijven Terugkomdag Stiefplan Coaches 2020

De schoonheid van het verschil

Schrijf je direct in voor de terugkomdag van 2020.

Back To Top