Skip to content

De komst van een nieuwe partner

Hoe je als schipbehandelaar dit thema aan de orde stelt

vrijdag 27 jan. 2023 – Almere

Beste SCHIPpers,

Na de lezing tijdens het jaarlijkse congres voor Schipbehandelaars werd er gevraagd om een specifieke studiedag over scheiden en de komst van een nieuwe partner. Goed nieuws! Deze komt er.

Speciaal voor Schipbehandelaars. Het begeleiden van een scheidingsproces is hogeschoolwerk. En vraagt nog meer aandacht, kennis en aanvoelingsvermogen als er sprake is van een nieuwe partner. Wat tijdens of na een scheiding vaak het geval is.

Welke kennis, inzichten en ervaring is als behandelaar nodig om de komst van een nieuwe partner tijdens het begeleiden van een scheiding optimaal aan de orde te stellen? Zo dat ex-partners na de scheiding op een positieve wijze partners-in-ouderschap kunnen worden?

Tijdens een speciale trainingsdag voor SCHIPpers worden de volgende onderwerpen besproken:
• Inzicht in de werking van emoties:
Welke emoties spelen bij het verbreken van een jarenlange huwelijks- en gezinsrelatie een rol? Waarom zijn deze emoties des te heftiger als er sprake is van een nieuwe partner?
Hoe bespreek je dit met de cliënten?
Hoe kun je datgene waar de emoties naar verwijzen inzetten tijdens het Schiptraject?

• Kennis over de impact van de komst van een nieuwe partner:
Woede en gevoelens van verraad en onrecht spelen een grote rol als er tijdens de liefdesrelatie een nieuwe partner in beeld is. Kennis over de impact van de komst van een nieuwe partner evenals kennis over het daarna te vormen nieuwe gezin is van belang om ex-partners optimaal te begeleiden naar partners-in-ouderschap. Hoe integreer je deze kennis tijdens het Schiptraject?

• Transitiewoede en geweldloos verzet:
Hoe neem je cliënten mee om af te zien van vergelding op weg naar redelijkheid? Kennis van geweldloos verzet is een prachtige methode om toe te passen. Welke kennis en ervaring van de SCHIPbehandelaar m.b.t. recht doen aan elkaar en erkenning is noodzakelijk om cliënten hierin optimaal te begeleiden?

Vrijdag 27 januari 2023: Een dag met colleges en oefenwerkvormen om de opgedane kennis om te zetten in ervaringen. Waardoor je als behandelaar sneller en gemakkelijker een meervoudig perspectief in weet te nemen tijdens de begeleiding van een scheiding. En jouw cliënten – als er sprake is van een nieuwe partner- ondanks pijnlijke beslissingen verrijkt naar huis gaan met heldere concrete handvatten.

Datum: vrijdag 27 jan. 2023
Locatie: Stadsboerderij Almere

Kosten: € 195 (vrijgesteld van btw)
Accreditatie: wordt aangevraagd

The De komst van een nieuwe partner ticket sales has ended!

Datum

27-01-2023
Verlopen!

Locatie

Almere
Stiefplan

Organisator

Stiefplan
Telefoon
+31 6 40851704
Email
info@stiefplan.nl

Wij zijn Marlijn Popelier en Corrie Haverkort de grondleggers van het stiefouderschapsplan en oprichters van Popelier Opleiding en Begeleiding. Wij hebben jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen en hebben daarnaast ook persoonlijke ervaringen als moeder en bonus-plus-stief opvoeder.

Blijf op de hoogte!

Regelmatig bieden we nieuwe trainingen en data aan. We sturen je graag een bericht om je op de hoogte te houden.  

Postadres:
Blikveldweg 1
1359 KA Almere

Marlijn Popelier
06-40851704

Corrie Haverkort
06-28125600

Back To Top