Stiefplan > Wie zijn wij > Wie is Marlijn

Profielfoto.jpgWie is Marlijn 

  

Mijn naam is Marlijn. Ik ben pedagoog en opgeleid in het systeemgericht werken met gezinnen (VO). Ik heb een eigen praktijk in Almere en ben gespecialiseerd in de begeleiding van (samengestelde) gezinnen. 

Van alle samengestelde gezinnen (ook wel stiefgezinnen en plusgezinnen genoemd) gaat helaas 60% weer uit elkaar. Het is mijn missie om samengestelde gezinnen te helpen om wél bij de 40% te horen die bij elkaar blijft.

Ik help gezinnen in en rond Almere kortdurend en doelgericht. Het is geen traditionele relatietherapie: zowel stiefvader als stiefmoeder is welkom, samen of alleen. Samen gaan we op zoek naar de specifieke valkuilen van jullie samengestelde gezin en zoeken oplossingen voor wat er nodig is om een succes te maken van jullie nieuwe gezin. Ik maak daarbij gebruik van het Stiefplan.

Nadat ik een aantal jaren als gezinscoach en -begeleider had gewerkt, hebben Corrie Haverkort, Aleide Hendrikse-Voogt en ik het Stiefplan ontwikkeld. Ons doel was een praktisch handvat te bieden voor gezinnen, waarmee ze al hun afspraken kunnen vastleggen.

Onze ervaringen met het Stiefplan waren zo positief, dat we anderen nu ondersteunen in het werken met het Stiefplan. We verzorgen een korte opleiding voor gezinsbegeleiders die als Stiefplan-Coach aan de slag gaan. In het hele land zijn er al meer dan 150 Stiefplan-Coaches actief.

Daarnaast geef ik trainingen, workshops en colleges aan hulpverleners, professionals en studenten over samengestelde gezinnen en het Stiefouderschapsplan. Hier is een lijst organisaties met wie wij samenwerken. In opdracht van PI-Research geef ik trainingen over het geweldloos verzet in de residentiële jeugdzorg.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest in een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie als ouder- en gezinsbehandelaar op een afdeling voor jongeren met gedragsstoornissen. Ik kan daardoor ouders van kinderen met gedragsproblemen goed ondersteunen en adviseren.

Als Voorzitter ben ik werkzaam en voor de Stichting Nieuw Gezin Nederland en columniste voor het Tijdschrift Nieuw Gezin. 

‘Ik wist niet van mezelf
dat ik jaloers kon worden op
kinderen.’

In de media

RTL4 Editie NL
Eerste hulp bij stiefgezinnen 


Flair
En dan heb je ineens 6 kids! 


Trouw

7 gouden regels voor het stiefgezin


Radio 3FM
Expert Marlijn over stiefmoeder worden

Agenda

Vervolgdagen Opleiding Stiefplan-Coach
3 november en 24 november 2017

 

Masterclass Het Stiefouderschapsplan
26 januari 2018

 

SCEM Congres Kinderen in de knel 3
22 februari 2018, Lunteren

 

Masterclass Het Stiefouderschapsplan
14 maart 2018

 

Vervolgdagen Opleiding Stiefplan-Coach
23 maart en 20 april 2018

Bestel het boek


Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?
Stiefplan, tips en tools voor het samengestelde gezin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met het Basisstiefplan leg je in 10 stappen de basis voor een geslaagd samengesteld gezin.

Je ontvangt één keer in de zes weken de nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer uitschrijven.