Skip to content

Wie zijn wij

Wij zijn Marlijn Popelier en Corrie Haverkort.
Grondleggers en eigenaars van het Stiefouderschapsplan, onderdeel van Popelier Opleiding voor Gezin en Begeleiding.

Sinds 2012 leiden we professionals op tot Stiefplan-Coach. Daarvoor ontwikkelden we Het Stiefplan, opgenomen in het boek Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin. Dit in samenwerking met advocaat-mediator Aleide Hendrikse-Voogt.In ons opleidingstraject verzorgt zij interactieve juridische colleges toegespitst op de praktijk. Het Stiefplan is in korte tijd breed ontvangen en wordt sinds 2012 ingezet door professionals binnen organisaties en door zelfstandig gevestigde Stiefplan-Coaches. Sinds 2019 is Merel Kerremans, cognitief therapeut en Schip-behandelaar, bij ons team gekomen. Hierdoor hebben we oog voor alle facetten van scheiden, de komst van een nieuwe partner en de vorming en dynamiek van het samengestelde gezin.

Naast ons werk hebben we persoonlijke ervaringen met het samengestelde gezin. Daardoor weten we niet alleen vanuit theorie maar ook uit eigen ervaring de verschillende perspectieven en soms complexe dynamiek van het samengestelde gezin te vertegenwoordigen.

Wij geven lezingen, workshops en incompany-trainingen, voor meer informatie klik hier.

Marlijn Popelier

Marlijn Popelier is eigenaar en oprichter van Popelier Opleiding en Begeleiding waarvan Stiefplan een onderdeel is. Zij  is gespecialiseerd in de begeleiding van samengestelde gezinnen. Het opstellen van het Stiefouderschapsplan vormt hierin een belangrijk onderdeel.

Zij is werkzaam geweest binnen een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie als ouder- en gezinsbegeleider op een afdeling voor jongeren met gedragsstoornissen. Ook geeft Marlijn trainingen aan professionals en hulpverleners op het gebied van geweldloos verzet.

Corrie Haverkort

Corrie Haverkort is eigenaar en oprichter van Popelier Opleiding en Begeleiding waaronder het Stiefplan valt. Zij is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek. Vanuit deze professie geeft zij verschillende lezingen waarbij de ethiek van het samengestelde gezin belicht wordt. Hierbij gaat het om vragen als: ‘Hoe vorm je een goed stiefgezin?’ en ‘Hoe bereik je dit?’ Ze was mede-oprichter en voorzitter van de stichting: Nieuw Gezin Nederland en hoofdredacteur van het tijdschrift Nieuw Gezin.

Samen met Marlijn Kooistra-Popelier en Aliede Hendrikse-Voogt schreef zij Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin? over het Stiefouderschapsplan. In 2018 verscheen haar nieuwste boek Van woede naar redelijkheid over emoties, dilemma’s en erkenning na scheiden en in samengestelde gezinnen. Het boek verschijnt bij uitgeverij SWP.

Tevens is zij beeldend kunstenaar. Haar schilderwerken zijn gerelateerd aan familiebanden. In dit kader schreef ze Bloedband, familie de werkelijkheid verbeeld bij uitgeverij Kontrast.

Aleide Hendrikse-Voogt

Aleide Hendrikse-Voogt is VFAS-advocaat en scheidingsbemiddelaar in Zutphen. In haar dagelijkse praktijk krijgt ze veel te maken met mensen die uit elkaar gaan en die haar laten weten dat dit anders had gekund wanneer zij van tevoren de verwachtingen beter in kaart hadden gebracht.

Aleide is hoofddocente scheidingsrecht bij de beroepsopleiding voor de advocatuur.

Zij schreef het boek Stoppen als partners, doorgaan als ouders
een leidraad voor mensen die in een scheiding terecht komen.

Meer info: www.voorinkadvocaten.nl

Merel

Merel is Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, Stiefplan-Coach en Schipbehandelaar.

Hiervoor is zij jarenlang werkzaam geweest als Cognitief Behandelaar en gezinscoach voor cliënten en gezinssystemen die te maken kregen met niet-aangeboren hersenletsel.

Samen met haar man en twee kinderen woont zij in Amersfoort waar zij ook haar praktijk Posistief heeft.

Back To Top