Skip to content

Wie is Marlijn?

Marlijn Popelier

Eigenaar en pedagoog

Ik ben pedagoog, trainer, mediator en opgeleid in het systeemgericht werken met gezinnen. Sinds 2008 werk ik met gezinnen.
Jarenlang ben ik werkzaam geweest in een academisch centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie als ouder- en gezinsbehandelaar en stafmedewerker. Zowel op een afdeling voor jongeren met gedragsstoornissen als op de psychiatrische gezinsbehandeling.

Van alle samengestelde gezinnen (ook wel stiefgezinnen, plusgezinnen, bonusgezinnen genoemd) gaat helaas 60% weer uit elkaar. Het is mijn missie om samengestelde gezinnen te helpen om wél bij de 40% te horen die bij elkaar blijft. Mijn interesse voor samengestelde gezinnen is ontstaan toen ik zelf op jonge leeftijd de rol van ‘stiefouder’ kreeg voor drie kinderen. De kinderen woonde de helft van de tijd bij ons. Inmiddels ben ik zelf moeder van een zoon en twee dochters.

Ik coach samengestelde gezinnen en geef trainingen, workshops en colleges aan professionals over samengestelde gezinnen en het Stiefouderschapsplan. Mijn thema’s zijn: samengestelde gezinnen, geweldloos verzet en het stiefouderschapsplan.

Ik werk daarnaast als freelance trainer voor trainingsinstituut PI-Research in Amsterdam. Ik verzorg hier trainingen over het geweldloos verzet /verbinden gezag  in de residentiële en ambulante jeugdzorg.

Coaching aan bonusouders en kinderen Almere

Naast mijn activiteiten als trainer coach ik samengestelde gezinnen.
Ik begeleid ouders, stiefouders en (stief)kinderen in en rond Almere kortdurend en doelgericht. Je bent welkom samen met je nieuwe partner, ex-patner, of individueel als bonusvader of bonusmoeder. Uiteraard behoort een gesprek met je kind of stiefkind ook tot de mogelijkheden.
Samen gaan we op zoek naar de specifieke valkuilen van jullie samengestelde gezin en zoeken oplossingen voor wat er nodig is om een harmonisch en gelukkig geheel te maken van jullie samengestelde gezin. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het Stiefplan. Wil je een sessie boeken neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Ik ben een door het CRKBO Geregistreerd Docent.

Opleidingen

Pedagogiek
Bachelor opleiding Inholland

Systeemgericht werken met gezinnen
T&C Systeemtherapeuten

Geweldloos verzet en verbindend gezag
Lorentzhuis Haarlem

Train de trainer Geweldloos verzet en verbindend gezag
Lorentzhuis Haarlem en PI Research

Basisopleiding Mediation
Therra Mediation

Specalisatieopleiding familiemediation
Therra Mediation

Werkervaring

Psychiatrische Gezinsbehandeling

Gezinsbehandelaar jongeren met gedragsstoornissen

Oudertrainer Geweldloos verzet

Psychiatrische intensieve thuiszorg

Mediation bij echtscheiding

Mediation via de rechtbank Almere

Trainer Geweldloos verzet aan teams

Coaching aan samengestelde gezinnen

Trainer en spreker congressen

Back To Top