Skip to content

Stiefplan opstellen met ons

Een ouderschapsplan opstellen als je gaat scheiden is verplicht. Met afspraken over de opvoeding en verzorging van de kinderen. Waarom zou je niet een stiefplan opstellen als je een relatie hebt met iemand die al kinderen heeft?

Vaak zijn de relaties in een nieuw gezin ingewikkeld en spelen er verschillende loyaliteiten. En naast emotionele spanningen komen er ook praktische problemen om de hoek kijken: Hoe voeden we op? Wie corrigeert de kinderen? Hoe vieren we de verjaardagen? En hoe gaan we om met de ex-partner?

Het Stiefplan helpt bij het formuleren van een gezamenlijk doel. Je kunt o.a. invullen welke steun je verwacht van je partner, wat je belangrijk vindt in de opvoeding, en welke rol de ex-partner en ex-schoonfamilie spelen.

Neem de tijd om het Stiefplan gezamenlijk te bespreken en in te vullen – ook met de kinderen. Het vergroot de kans dat jullie nieuwe gezin wél zal slagen.

De Stiefplan-Coach is een speciaal opgeleide professional, die alles weet over samengestelde gezinnen èn over het Stiefplan. De Stiefplan-Coach helpt je bij het invullen van het plan, en kan jullie ook helpen om bestaande problemen op te lossen en te voorkomen. In één tot vijf gesprekken zijn de meeste gezinnen al geholpen!

Download het Basisstiefplan

Met het Basisstiefplan leg je in 10 stappen de basis voor een geslaagd samengesteld gezin.

Gratis online cursus voor (Bonus)ouders

Deze minicursus is gebaseerd op het Stiefouderschapsplan en laat je kennismaken met wat het opstellen van een Stiefplan jou en je gezin kan opleveren!

 

Back To Top