skip to Main Content

Datum

08-10-2020

Tijd

13:30 - 17:00

Kosten

69,50
REGISTREREN

Masterclass Werken met samengestelde gezinnen

voor professionals die werken of willen werken met samengestelde gezinnen

Een derde van de gezinnen en 60% van de samengestelde gezinnen valt uiteen door een scheiding. Als zorgprofessional of mediator wil je er alles aan doen om dat te voorkomen!

Werk jij met kinderen of met gezinnen en herken jij dit:

 • voel je je onzeker over je kennis over nieuwe gezinnen en wil je praktische vaardigheden opdoen?
 •  merk je dat je kennis mist over de dynamiek in samengestelde gezinnen?
 •  kom je in je werk in aanraking met stiefouders, maar kom je tools tekort om daarmee om te gaan?
 • heb je zelf ervaring in een stiefgezin als ouder of als kind, en wil je vanuit je vakgebied en expertise mensen begeleiden – zonder te worden afgeleid door je eigen ervaringen?
 • wil je een bijdrage leveren aan het voorkómen van nieuwe scheidingen, maar weet je niet of de Opleiding Stiefplan-Coach iets voor jou is?

Volg dan de Masterclass Stiefouderschapsplan!

Interessant, goede verdieping waardoor veel kanten van een gezin belicht worden. Fijn om vanuit alle deelnemers van een stiefgezin de situatie/problemen te bekijken.

Onze missie

Wij weten wat er speelt in samengestelde gezinnen, door onze jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen.

Onze missie is om ouders en stiefouders te helpen een succes te maken van hun samengestelde gezin. Daarom doen wij al jarenlang onderzoek naar samengestelde gezinnen, schreven wij diverse boeken en ontwikkelden wij het Stiefouderschapsplan: hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Wij hebben al honderden professionals opgeleid in het werken met het Stiefouderschapsplan.

Wat wil jij bereiken?

Werk je momenteel met kinderen uit samengestelde gezinnen of met stiefouders, maar ontbreekt het je aan kennis over wat deze gezinnen zo bijzonder maakt? Wil jij meer weten over de dynamiek van samengestelde gezinnen, de rol van ouders en stiefouders en de speciale familiebanden?

Dit kun je na de Masterclass!

Na de Masterclass Stiefouderschapsplan heb jij meer kennis over de kenmerken, valkuilen en dilemma’s van samengestelde gezinnen. Je kent de ingewikkelde dynamiek van samengestelde gezinnen met een nieuwe partner, na een scheiding of overlijden. Je hebt méér inzicht in de rollen van stiefouders, stiefkinderen en ex-partners bij samengestelde gezinnen.

Daarnaast maak je kennis met het Stiefouderschapsplan – een doelgerichte methode die kan helpen om de gevolgen van conflicten en ruzies in samengestelde gezinnen te beperken en zoveel mogelijk te voorkomen! Na de Masterclass heb je niet alleen een aantal praktische tools, maar weet je ook of de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach voor jou geschikt is.

Kort Beroepsonderwijs
crkbo_instelling_rgb.jpg

De Masterclass, de Vervolgdagen en de Opleiding tot Stiefplan-Coach voldoen aan de kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs. Omdat wij staan ingeschreven in het Register Instellingen van het CRKBO, betaalt u géén btw over de cursuskosten.

 

Opleiding tot Stiefplan-Coach

De Masterclass geeft desgewenst toegang tot de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach. Deze opleiding bestaat uit drie dagen. De opleiding is erkend door het MfN: het volgen van de driedaagse opleiding geeft recht op 18-PE punten. Zorgprofessionals in het Kwaliteitsregister Jeugd van SKJ ontvangen 30 PE-punten na het volgen van de Opleiding tot Stiefplan-Coach.

VEELGESTELDE VRAGEN

Kun je in zo’n korte tijd genoeg leren?

De Masterclass bestaat uit een dagdeel intensieve training. Wij bieden geaccrediteerd onderwijs door twee ervaren topdocenten, gespecialiseerd in de pedagogische en ethische aspecten van samengestelde gezinnen. De opleiding sluit aan bij het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin‘ t.w.v. € 24,95 (inclusief). Na de Masterclass heb je méér kennis over de complexe dynamiek van samengestelde gezinnen en heb je inzicht in de specifieke problemen die (stief)ouders en (stief)kinderen in deze gezinnen ervaren.

Wat is het niveau van de opleiding?

De Masterclass is gericht op mensen met een achtergrond op hbo-niveau in het sociaal-maatschappelijke of juridische domein. Wil je graag deelnemen maar twijfel je over het niveau? Neem dan contact met ons op.

Wat kost de Masterclass?

Deelname aan de Masterclass kost € 69,50, inclusief het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin?, koffie en thee. Omdat wij een CRKBO-erkend opleidingsinstituut zijn, betaal je geen btw.

Wordt de Masterclass ook in-company aangeboden?

Ja, vele organisaties gingen u voor. We overleggen graag met u om de Masterclass precies op maat voor uw organisatie aan te passen. Lees hier voor welke organisaties wij een in-company training mochten verzorgen.

Gelden er annuleringsvoorwaarden?

Ja, onze annuleringsvoorwaarden sluiten aan bij de regels die door MfN worden gehanteerd. Bij annulering van jouw kant kort vóór de cursusdag krijg je slechts tot een deel van de kosten gerestitueerd. Het is echter ook altijd mogelijk om, indien je verhinderd bent, deel te nemen aan de eerstvolgende keer dat de cursusdag worden gegeven – dit zonder extra kosten. De Algemene Voorwaarden voor onze dienstverlening vind je hier.

Welke PE-punten levert deze opleiding?

Voor de Masterclass is accreditatie aangevraagd voor MfN-mediators en SKJ-jeugd- en gezinsprofessionals.

Ik heb het boek al. Krijg ik korting?

Helaas kunnen wij geen korting bieden op de cursusprijs wanneer u (een deel van) de te lezen boeken al in bezit heeft. Wel zijn onze boeken zeer geschikt om bijvoorbeeld uit te lenen aan een cliënt, of deze ter inzage te leggen in uw wachtruimte.

Docenten zijn bevlogen en professioneel – erg up-to-date en daardoor vernieuwend.

Masterclass

De Masterclass is een intensief dagdeel – ochtend of middag – waarin je alles leert over de kenmerken van een samengesteld gezin, de valkuilen van een samengesteld gezin en de dilemma’s die er spelen. Je krijgt inzicht in de verschillende relaties in een stiefgezin.

De Masterclass leert je vaardigheden om (kinderen uit) samengestelde gezinnen en stiefouders beter te ondersteunen, voor te lichten of te verwijzen. Ben je geregistreerd als SKJ jeugd- en gezinsprofessional of als MfN-mediator, dan ontvang je PE-punten (o.v.v. accreditatie).

Deelname aan de Masterclass kost € 69,50. Dit is inclusief het boek ‘Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin ter waarde van € 24,95.
Onze cursisten waarderen de kwaliteit van onze opleidingen met gemiddeld een 8,8.

Wat onze cursisten vonden:

Dit zijn wij

De docenten van de Masterclass zijn de grondleggers van het Stiefouderschapsplan, hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Onze methode is ontwikkeld vanuit onze eigen ervaringen en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Aanmelden

Masterclass Almere 69,50

voor professionals die werken of willen werken met samengestelde gezinnen.

Beschikbare Tickets: 20
Het Masterclass Almere ticket is uitverkocht. U kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Tags

Stiefplan

Organisator

Stiefplan
Telefoon
+31 6 40851704
Email
info@stiefplan.nl

Wij zijn Marlijn Kooistra-Popelier en Corrie Haverkort de grondleggers van het stiefouderschapsplan en oprichters van Popelier Opleiding en Begeleiding. Wij weten wat er speelt in samengestelde gezinnen, door onze jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen en onze persoonlijke ervaringen.

Trainers

 • Corrie Haverkort
  Corrie Haverkort
  Filosoof en ontwikkelaar

  Corrie Haverkort is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek. Vanuit deze professie geeft zij verschillende lezingen waarbij de ethiek van het samengestelde gezin belicht wordt. Hierbij gaat het om vragen als: ‘Hoe vorm je een goed stiefgezin?’ en ‘Hoe bereik je dit?’ Ze was mede-oprichter en voorzitter van de stichting: Nieuw Gezin Nederland en hoofdredacteur van het tijdschrift Nieuw Gezin.

 • Marlijn Kooistra-Popelier
  Marlijn Kooistra-Popelier
  Pedagoog en ontwikkelaar

  Marlijn Kooistra-Popelier is pedagoog. Zij heeft een eigen praktijk en is gespecialiseerd in de begeleiding van samengestelde gezinnen. Het opstellen van het Stiefouderschapsplan vormt hierin een belangrijk onderdeel.

Blijf op de hoogte!

Regelmatig bieden we nieuwe trainingen en data aan. We sturen je graag een bericht om je op de hoogte te houden.

Postadres:
Blikveldweg 1
1359 KA Almere

Marlijn Kooistra-Popelier
06-40851704

Corrie Haverkort
06-28125600

Back To Top
 • Sign up
Lost your password? Please enter your username or email address. You will receive a link to create a new password via email.