skip to Main Content

Datum

11-02-2021

Kosten

69,50
REGISTREREN

Masterclass Werken met samengestelde gezinnen

Masterclass: 8 okt 2020 VOL of  11 feb 2021
13.30 – 17.00 uur in Almere

voor professionals die werken of willen werken met samengestelde gezinnen

Een derde van de gezinnen en 60% van de samengestelde gezinnen valt uiteen door een scheiding. Als zorgprofessional of mediator wil je er alles aan doen om dat te voorkomen!

Werk jij met kinderen of met gezinnen en herken jij dit:

 • dat je je onzeker voelt over je kennis over nieuwe gezinnen en dat je praktische vaardigheden wilt opdoen?
 •  dat je merkt dat je kennis mist over de dynamiek in samengestelde gezinnen?
 • dat je in je werk met stiefouders, tools tekort komt om daarmee om te gaan?
 • dat je een bijdrage wilt leveren aan het voorkómen van nieuwe scheidingen?

Volg dan de Masterclass Stiefouderschapsplan!

Interessant, goede verdieping waardoor veel kanten van een gezin belicht worden. Fijn om vanuit alle deelnemers van een stiefgezin de situatie/problemen te bekijken.

Onze missie

Onze missie is om ouders en stiefouders te helpen een succes te maken van hun samengestelde gezin en het welzijn van kinderen van gescheiden ouders die opgroeien met stiefouders te verhogen en het hoge aantal tweede scheidingen te doen afnemen.

Om dit te bereiken volgen we relevant wetenschappelijk onderzoek en volgen we het verloop van ouders, stiefouders en kinderen na scheiding en bij de komst van een nieuwe partner. We publiceren onze bevindingen in literatuur voor ouders en professionals. We ontwikkelen methodes die verdiepend zijn en praktisch toepasbaar waaronder het Stiefplan. En we leiden zorgprofessionals, mediators, coaches en therapeuten uit Nederland en België op in het werken met samengestelde gezinnen. De door ons opgeleide professionals zijn gecertificeerd en volgen jaarlijks bijscholing.

Wat wil jij bereiken?

Wil jij meer inzicht in de dynamiek van het samengestelde gezin en concrete handvatten om stiefouders en kinderen te begeleiden?
Wil je weten wat een stiefouder wel en niet mag en wat de rol en betekenis is van de niet inwonende ouder?
Wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van stiefkinderen en stiefouders en zo het hoge aantal tweede scheidingen doen afnemen?

Dit kun je na de Masterclass!

Na de Masterclass kun je de valkuilen en dilemma’s van het stiefgezin herkennen en de zeven kenmerken benoemen. Ook kun je de dynamiek van het samengestelde gezin beter navoelen en begrijpen. En de verschillende rollen en verantwoordelijkheden van stiefouders, stiefkinderen en ex-partners bespreekbaar maken.

Daarnaast maak je in de Masterclass kennis met het Stiefouderschapsplan – een doelgerichte methode die kan helpen om de gevolgen van conflicten en ruzies in samengestelde gezinnen te beperken en zoveel mogelijk te voorkomen!

Na de Masterclass heb je niet alleen een aantal praktische tools tot je beschikking, maar weet je ook of jij je als professional verder wilt bekwamen en de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach voor jou geschikt is.

Kort Beroepsonderwijs
crkbo_instelling_rgb.jpg

De Masterclass, de Vervolgdagen en de Opleiding tot Stiefplan-Coach voldoen aan de kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs. Omdat wij staan ingeschreven in het Register Instellingen van het CRKBO, betaalt u géén btw over de cursuskosten.

 

Opleiding tot Stiefplan-Coach

De Masterclass geeft desgewenst toegang tot de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach. Deze opleiding bestaat uit drie dagen. De opleiding is erkend door het MfN: het volgen van de driedaagse opleiding geeft recht op 18-PE punten. Zorgprofessionals in het Kwaliteitsregister Jeugd van SKJ ontvangen 30 PE-punten na het volgen van de Opleiding tot Stiefplan-Coach.

Voor de masterclass zelf is geen accreditatie!

VEELGESTELDE VRAGEN

Kun je in zo’n korte tijd genoeg leren?

De Masterclass bestaat uit een dagdeel intensieve training. Wij bieden geaccrediteerd onderwijs door twee ervaren topdocenten, gespecialiseerd in de pedagogische en ethische aspecten van samengestelde gezinnen. De opleiding sluit aan bij het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin‘ t.w.v. € 24,95 (inclusief). Na de Masterclass heb je méér kennis over de complexe dynamiek van samengestelde gezinnen en heb je inzicht in de specifieke problemen die (stief)ouders en (stief)kinderen in deze gezinnen ervaren.

Wat is het niveau van de opleiding?

De Masterclass is gericht op mensen met een achtergrond op hbo-niveau in het sociaal-maatschappelijke of juridische domein. Wil je graag deelnemen maar twijfel je over het niveau? Neem dan contact met ons op.

Wat kost de Masterclass?

Deelname aan de Masterclass kost € 69,50, inclusief het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin?, koffie en thee. Omdat wij een CRKBO-erkend opleidingsinstituut zijn, betaal je geen btw.

Wordt de Masterclass ook in-company aangeboden?

Ja, vele organisaties gingen u voor. We overleggen graag met u om de Masterclass precies op maat voor uw organisatie aan te passen. Lees hier voor welke organisaties wij een in-company training mochten verzorgen.

Gelden er annuleringsvoorwaarden?

Ja, onze annuleringsvoorwaarden sluiten aan bij de regels die door MfN worden gehanteerd. Bij annulering van jouw kant kort vóór de cursusdag krijg je slechts tot een deel van de kosten gerestitueerd. Het is echter ook altijd mogelijk om, indien je verhinderd bent, deel te nemen aan de eerstvolgende keer dat de cursusdag worden gegeven – dit zonder extra kosten. De Algemene Voorwaarden voor onze dienstverlening vind je hier.

Welke PE-punten levert deze opleiding?

Voor de Masterclass zijn geen accreditatiepunten aangevraagd. Wel geeft de Masterclass toegang tot de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach, die is geaccrediteerd door MfN en SKJ.

Ik heb het boek al. Krijg ik korting?

Helaas kunnen wij geen korting bieden op de cursusprijs wanneer u (een deel van) de te lezen boeken al in bezit heeft. Wel zijn onze boeken zeer geschikt om bijvoorbeeld uit te lenen aan een cliënt, of deze ter inzage te leggen in uw wachtruimte.

Docenten zijn bevlogen en professioneel – erg up-to-date en daardoor vernieuwend.

Masterclass

De Masterclass is een intensief dagdeel – ochtend of middag.

Deelname aan de Masterclass kost € 69,50. Dit is inclusief het boek ‘Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin ter waarde van € 24,95.
Onze cursisten waarderen de kwaliteit van onze opleidingen met gemiddeld een 8,8.

Wat onze cursisten vonden:

Dit zijn wij

De docenten van de Masterclass zijn de grondleggers van het Stiefouderschapsplan, hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Onze methode is ontwikkeld vanuit onze eigen ervaringen en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Locatie

Evenement boeken

Masterclass Almere 69,50

voor professionals die werken of willen werken met samengestelde gezinnen.

Beschikbare Tickets: 20
Het Masterclass Almere ticket is uitverkocht. U kunt een ander ticket of een andere datum proberen.

Tags

Stiefplan

Organisator

Stiefplan
Telefoon
+31 6 40851704
Email
info@stiefplan.nl

Wij zijn Marlijn Kooistra-Popelier en Corrie Haverkort de grondleggers van het stiefouderschapsplan en oprichters van Popelier Opleiding en Begeleiding. Wij hebben jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen en hebben daarnaast ook persoonlijke ervaringen als moeder en bonus-plus-stief opvoeder.

Trainers

 • Corrie Haverkort
  Corrie Haverkort
  Filosoof en ontwikkelaar

  Corrie Haverkort is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek. Vanuit deze professie geeft zij verschillende lezingen waarbij de ethiek van het samengestelde gezin belicht wordt. Hierbij gaat het om vragen als: ‘Hoe vorm je een goed stiefgezin?’ en ‘Hoe bereik je dit?’ Ze was mede-oprichter en voorzitter van de stichting: Nieuw Gezin Nederland en hoofdredacteur van het tijdschrift Nieuw Gezin.

 • Marlijn Kooistra-Popelier
  Marlijn Kooistra-Popelier
  Pedagoog en ontwikkelaar

  Marlijn Kooistra-Popelier is pedagoog. Zij heeft een eigen praktijk en is gespecialiseerd in de begeleiding van samengestelde gezinnen. Het opstellen van het Stiefouderschapsplan vormt hierin een belangrijk onderdeel.

Blijf op de hoogte!

Regelmatig bieden we nieuwe trainingen en data aan. We sturen je graag een bericht om je op de hoogte te houden.

Postadres:
Blikveldweg 1
1359 KA Almere

Marlijn Kooistra-Popelier
06-40851704

Corrie Haverkort
06-28125600

Back To Top