skip to Main Content

Wie is Corrie?

Corrie Haverkort

Eigenaar en filosoof

Corrie is filosoof, gespecialiseerd in de wijsgerige ethiek. Zij geeft lezingen waarbij het gaat om de volgende vragen: ‘Hoe vorm je een goed stiefgezin?’  ‘Wat is dat eigenlijk, een goed stiefgezin?”en ‘Hoe bereik je dit?’

Samen met Ed Spruijt schreef zij het handboek voor school en begeleiding: ‘Kinderen uit nieuwe gezinnen’.

Tevens is zij beeldend kunstenaar. Haar schilderwerken zijn gerelateerd aan familiebanden. In dit kader schreef ze Bloedband, familie de werkelijkheid verbeeld bij uitgeverij Kontrast. Ze is medeoprichtster van Centrum voor Kunst en Filosofie en verzorgt cursussen, trainingen en lezingen: www.sabikunstenfilosofie.nl

In het najaar van 2019 zal Corrie docent zijn tijdens de Filosofieweek ‘Kant op Kreta’, georganiseerd door Academie op Kreta. Samenleven met anderen is vaak zo complex en ingewikkeld dat we soms niet meer goed weten wat nog klopt of wat niet. Maar volgens de filosoof Kant (1724-1804) is het mogelijk om ondanks allerlei verleidingen en menselijke missers toch steeds opnieuw weer te weten wat ons te doen staat. Wat kunnen we hiermee in ons dagelijks leven?

Een week lang samen filosoferen op het prachtige eiland Kreta? Meer informatie over deze reis op de website van Akademie op Kreta.

Corrie verzorgt lezingen en workshops samen met Marlijn over het Stiefplan en samengestelde gezinnen. Hier vind je een lijst partners met wie we samenwerken.

 

Corrie Haverkort
Back To Top