skip to Main Content

Masterclass Werken met samengestelde gezinnen

Masterclass Almere: 25 februari van 13.30 tot 17.00 uur 

voor professionals die werken of willen werken met samengestelde gezinnen

Een derde van de gezinnen en 60% van de samengestelde gezinnen valt uiteen door een scheiding. Als zorgprofessional of mediator wil je er alles aan doen om dat te voorkomen!

Werk jij met kinderen of met gezinnen en herken jij dit:

  • dat je je onzeker voelt over je kennis over nieuwe gezinnen en dat je praktische vaardigheden wilt opdoen?
  •  dat je merkt dat je kennis mist over de dynamiek in samengestelde gezinnen?
  • dat je in je werk met stiefouders, tools tekort komt om daarmee om te gaan?
  • dat je een bijdrage wilt leveren aan het voorkómen van nieuwe scheidingen?

Volg dan de Masterclass Stiefouderschapsplan!

Interessant, goede verdieping waardoor veel kanten van een gezin belicht worden. Fijn om vanuit alle deelnemers van een stiefgezin de situatie/problemen te bekijken.

Onze missie

Onze missie is om ouders en stiefouders te helpen een succes te maken van hun samengestelde gezin, het welzijn van kinderen die opgroeien met stiefouders te verhogen en het hoge aantal tweede scheidingen te doen afnemen. Wij volgen het relevante onderzoek op de voet en begeleiden zelf ook ouders, stiefouders en kinderen na scheiding en bij de komst van een nieuwe partner.

Wat wil jij bereiken?

Wil jij meer inzicht in de dynamiek van het samengestelde gezin en concrete handvatten om stiefouders en kinderen te begeleiden?
Wil je een bijdrage leveren aan het welzijn van stiefkinderen en stiefouders en zo het hoge aantal tweede scheidingen doen afnemen? Maak dan kennis met het Stiefplan om dit toe te passen in jouw werk als (zorg)professional!

Dit kun je na de Masterclass

Na de Masterclass kun je de valkuilen, dilemma’s en dynamiek van het stiefgezin herkennen. Ook weet je de verschillende rollen en verantwoordelijkheden van stiefouders, stiefkinderen en ex-partners bespreekbaar te maken.

Daarnaast maak je kennis met het Stiefouderschapsplan – een doelgerichte methode die kan helpen om de gevolgen van conflicten en ruzies in samengestelde gezinnen te beperken en zoveel mogelijk te voorkomen!

Na de Masterclass heb je niet alleen een aantal praktische tools tot je beschikking, maar weet je ook of jij je als professional verder wilt bekwamen en de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach voor jou geschikt is.

Kort Beroepsonderwijs

De Masterclass, de Vervolgdagen en de Opleiding tot Stiefplan-Coach voldoen aan de kwaliteitscode voor Kort Beroepsonderwijs. Omdat wij staan ingeschreven in het Register Instellingen van het CRKBO, betaalt u géén btw over de cursuskosten.

Accreditatie en Opleiding tot Stiefplan-Coach

De Masterclass geeft desgewenst toegang tot de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach. Deze opleiding bestaat uit drie dagen. De opleiding is erkend door Mediatorvereniging MfN: het volgen van de driedaagse opleiding geeft recht op 18-PE punten. Zorgprofessionals in het Kwaliteitsregister Jeugd van SKJ ontvangen 30 PE-punten na het volgen van de Opleiding tot Stiefplan-Coach. Sta je ingeschreven bij de Beroepsvereniging voor Verpleegkundigen en Verzorgenden (V&VN), dan heb je na deelname aan de Driedaagse Opleiding recht op 17 PE-punten algemene scholing. Voor alle accreditaties geldt dat wij de bijschrijving van PE-punten in het register verzorgen na afloop van deelname.

Let op: voor de Masterclass zelf is géén accreditatie; wel voor de Opleiding tot Stiefplan-Coach.
Instellingen en organisaties met belangstelling voor een incompany Masterclass met accreditatie vragen wij contact met ons op te nemen voor de mogelijkheden.

Beroepsvereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden

VEELGESTELDE VRAGEN

Kun je in zo’n korte tijd genoeg leren?

De Masterclass bestaat uit een dagdeel intensieve training. Wij bieden geaccrediteerd onderwijs door twee ervaren topdocenten, gespecialiseerd in de pedagogische en ethische aspecten van samengestelde gezinnen. De opleiding sluit aan bij het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin‘ t.w.v. € 24,95 (inclusief).

Wat is het niveau van de opleiding?

De Masterclass is gericht op mensen met een achtergrond op hbo-niveau in het sociaal-maatschappelijke of juridische domein. Wil je graag deelnemen maar twijfel je over het niveau? Neem dan contact met ons op.

Wat kost de Masterclass?

Deelname aan de Masterclass kost € 69,50, inclusief het boek Hoe maak je een succes van je samengestelde gezin?, koffie en thee. Omdat wij een CRKBO-erkend opleidingsinstituut zijn, betaal je geen btw.

Wordt de Masterclass ook in-company aangeboden?

Ja, vele organisaties gingen u voor. We overleggen graag met u om de Masterclass precies op maat voor uw organisatie aan te passen. Lees hier voor welke organisaties wij een in-company training mochten verzorgen.

Gelden er annuleringsvoorwaarden?

Ja, onze annuleringsvoorwaarden sluiten aan bij de regels die door MfN worden gehanteerd. Bij annulering van jouw kant kort vóór de cursusdag krijg je slechts tot een deel van de kosten gerestitueerd. Het is echter ook altijd mogelijk om, indien je verhinderd bent, deel te nemen aan de eerstvolgende keer dat de cursusdag worden gegeven – dit zonder extra kosten. De Algemene Voorwaarden voor onze dienstverlening vind je hier.

Welke PE-punten levert deze opleiding?

Voor de Masterclass zijn geen accreditatiepunten aangevraagd. Wel geeft de Masterclass toegang tot de driedaagse Opleiding tot Stiefplan-Coach, die is geaccrediteerd door MfN, SKJ en V&VN.

Ik heb het boek al. Krijg ik korting?

Helaas kunnen wij geen korting bieden op de cursusprijs wanneer u (een deel van) de te lezen boeken al in bezit heeft. Wel zijn onze boeken zeer geschikt om bijvoorbeeld uit te lenen aan een cliënt, of deze ter inzage te leggen in uw wachtruimte.

Docenten zijn bevlogen en professioneel – erg up-to-date en daardoor vernieuwend.

Masterclass

De Masterclass is een intensief dagdeel – ochtend of middag.

Deelname aan de Masterclass kost € 75,00. Dit is inclusief het boek ‘Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin ter waarde van € 24,95.
Onze cursisten waarderen de kwaliteit van onze opleidingen met gemiddeld een 8,8.

Wat onze cursisten vonden:

Dit zijn wij

De docenten van de Masterclass zijn de grondleggers van het Stiefouderschapsplan, hét ouderschapsplan voor het samengestelde gezin. Onze methode is ontwikkeld vanuit onze eigen ervaringen en is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek.

Evenement boeken

Masterclass 75,-

voor professionals die werken of willen werken met samengestelde gezinnen.

Beschikbare Tickets: 28
The Masterclass ticket is sold out for some of dates. You can try another ticket or another date.

Datum

25-02-2022

Tijd

13:30 - 18:00

Kosten

€75,00

Locatie

Almere
Stiefplan

Organisator

Stiefplan
Telefoon
+31 6 40851704
Email
info@stiefplan.nl

Wij zijn Marlijn Kooistra-Popelier en Corrie Haverkort de grondleggers van het stiefouderschapsplan en oprichters van Popelier Opleiding en Begeleiding. Wij hebben jarenlange ervaring in het werken met samengestelde gezinnen en hebben daarnaast ook persoonlijke ervaringen als moeder en bonus-plus-stief opvoeder.

REGISTREREN

Blijf op de hoogte!

Regelmatig bieden we nieuwe trainingen en data aan. We sturen je graag een bericht om je op de hoogte te houden.

Postadres:
Blikveldweg 1
1359 KA Almere

Marlijn Kooistra-Popelier
06-40851704

Corrie Haverkort
06-28125600

Back To Top